Disseny mapa-foto 2

CELEBREM EL 38È ANIVERSARI AMB UN TAPABOQUES.

28 març, 2019 Comentaris tancats a 7 i 8 de setembre de 2019 – Les Planes de Son/Pic de Quartiules PROPERA ACTIVITAT

7 i 8 de setembre de 2019 – Les Planes de Son/Pic de Quartiules

fundació Territori i natura

Pic de Quartiules googleearth

Hem preparat aquesta sortida pensant en dues vessants, l’esportiva i la cultural. Per una part pujarem al Pic de Quartiules, cim senzill i de no excessiva alçada (2.226 m.) però que ens permetrà gaudir d’una immillorable panoràmica i per una altra part la cultural, coneixent pobles, història i l’observatòri astronòmic de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Per arribar a les Valls d’Aneu circularem per la carretera que des de Sort porta a Vielha per port de la Bonaigua  i passada la cruïlla a Espot arribarem a la Guingueta d’Aneu i a continuació a Esterri d’Aneu.

Des de qualsevol de les dues poblacions podem realitzar una curta caminada per a visitar els bunkers i els nius d’ametralladores que es van construir entre 1944 i 1948 per evitar que el Tercer Reich i/o els Aliats entressin en territori espanyol i que formaven part de la misteriosa Línia P, fortificacions que anaven des del Cantàbric a la Mediterrània. Podrem dinar a les taules que trobarem a la Mollera d’Escalarre i a la vora del pantà de la Torrasa a La Guingueta.

Una vegada dinats i sortint d’Esterri d’Aneu trobarem a l’esquerra la carretera que puja a Son i des d’aquí per pista asfaltada a les Planes de Son a on trobem l’edifici de Món Natura Pirineus propietat de la Fundació Catalunya La Pedrera, indret on pernoctarem, soparem i esmorzarem el diumenge.

Pels que vulguin i al vespre podrem accedir a planetari i a l’observatori, prèvia reserva.

quartiules cim

El diumenge pujada al pic de Quartiurles. Sortim de les Planes de Son (1.532 m) i seguim el cartell indicador al refugi de Pla de la Font (1 h 40’) que puja pel barranc del Tinter i el Clot Gran. La proximitat del refugi guardat de Pla de la Font (2.015 m) ens donarà més seguretat d’anar per senders coneguts i que trobarem senyalitzats amb pintura groga.

Des del refugi el coll de Fogueruix (2.110 m) és evident i amb una forta i curta pendent arribem al cim marcat amb una fita i des de on podem divisar el Mont Valièr, el Mont-roig, el Certascan, el Ventolau, la Pica d’Estats, la Pica Roja, el Monteixo, el Comapedrosa, la Torreta de l’Orri, la Serra del Cadí, el Port del Comte,… i als nostres peus s’obre la profunda vall de l’Escrita amb Espot en un cap, la vall del Peguera, l’imponent Pui de Linya, els Encantats i a l’altre cap el Portarró. Al fons, mig s’entreveu l’estany de Sant Maurici; les nostres muntanyes més emblemàtiques al nostre abast.

 

pdf

 

Clica sobre la icona de PDF per a descarregar-te la fitxa de la sortida.

Comments are closed.