punta alta

Punta Alta de Comalesbienes 3.014 m – 6 i...

8 abril, 2019 Comentaris tancats a 16 de juny de 2019 – Cap Llitzet (La Gallina Pelada) PROPERA ACTIVITAT

16 de juny de 2019 – Cap Llitzet (La Gallina Pelada)

refugi serra ensija

Cap del Llitzet 2.320

Preparem una nova excursió pel Grup de Famílies. En aquesta ocasió ens aproparem al Berguedà per a conèixer la serra d’Ensija i ascendir al punt més elevat de la serralada, el cap Llitzet o la Gallina Pelada de 2.320,99 metres i realitzant un recorregut total de uns 9 km. Aquest cim està al llistat del repte de 100 Cims coordinat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Anirem cap a Berga i enfilarem la carretera a Saldes (Pedraforca). Aparcats a la Pleta de la Vila ens aproparem a la Font Freda per a esmorzar.  La pujada comença de seguida amb un sender sense cap mena de dificultat però que puja de forma continuada i que desprès de 500 metres de desnivell arribarem al refugi de la FEEC de serra d’Ensija. Consultarem si en Xevi, el guarda del refugi hi serà aquell cap de setmana. L’indret és magnífic, els prats, el bestiar escampat i amb vistes de tota la contrada amb el Pedraforca, el Cadí, Port del Compte, Montserrat i el Montseny.

gallina peladaPer arribar al cim encara tenim els últims 170 metres de desnivell, un últim esforç i ja estem. La tornada pel mateix camí de pujada esperant estar sobre les 18 hores novament als vehicles,

De ben segur que haurà estat una excursió exigent i esgotadora, però ja tindrem tota la setmana per a refer-nos.

Resumint, 670 metres de desnivell, 9 km i assolint un cim de 2.320 m

Comments are closed.