IMG_3395

CALENDARI SORTIDES D’EXCURSIONISME TARDOR-HIVERN 2018-2019

25 octubre, 2018 Comentaris tancats a 17 i 18 de novembre de 2018- Areny (Ribagorça aragonesa) PROPERA ACTIVITAT

17 i 18 de novembre de 2018- Areny (Ribagorça aragonesa)

areny

sopeira

En aquesta sortida de cap de setmana anirem fins a la Ribagorça aragonesa per endinsar-nos en el bosc de Cornudella aprofitant l’arribada de la tardor.

El bosc de roures de Cornudella amaga un conjunt de megàlits, un menhir i dos dòlmens. Aquests últims són coneguts com  la Cabaneta del Fornó i la Cabaneta del Trancat de Dalt, construccions funeraris de comunitats d’economia ramadera i que podríem datar a partir de 5.000 anys a.c. (Neolític i Eneolític).

Un recorregut circular d’uns 13 km en permetrà conèixer aquest amagat i màgic indret.

 Acabada l’excursió ens arribarem fins a Sopeira, poblet que no passa dels 100 habitants,  situat a la vora del riu Noguera Ribagorçana  i sota el pantà d’Escales. A Sopeira ens esperen per passar la nit, sopar i esmorzar. Des de la seva església parroquial (el monestir d’Alaó) i travessant el pont, podem fer un curt passeig fins la paret de l’imponent presa.

El diumenge ens arribarem novament a Areny (Aren) per a endinsar-nos en el món dels dinosaures.

mapa_arenAreny és un petit poble de disseny medieval, estrets carrers, passos coberts, edificacions de muntanya amb grans portalades de pedra  i declarat conjunt artístic el 1982. En una de les seves places trobem el Museu dels Dinosaures, creat principalment per a la difusió dels descobriments del jaciment de El Blasi. A part de dinosaures, s’han trobat restes de cocodrils, tortugues, peixos i amfibis. Totes aquestes troballes es complementen amb la petjades dels dinosaures (icnites) que podrem visitar. Tenim una ruta circular d’uns 6 km que ens permetrà arribar a El Blasi.

Per la tarda i ja de tornada ens aturarem a Benavarri a la granja “La Fontana” on produeixen formatges de cabra per fer una visita, visita que ja vem intentar en una anterior sortida al Turbón i que una important nevada ens va impedir.

Abans d’agafar la carretera cap a casa entrarem a Chocolates Bresco per fer la cloenda de la sortida. Esperem que tot ens surti segons el programat i el temps ens acompanyi.

Per participar és necessari confirmar la disponibilitat de places en règim de mitja pensió i realitzar un pagament avançat de 55 €. 

pdf

 

 

Clica sobre la icona PDFper a descarregar-te la fitxa explicativa

 

Comments are closed.