DANNY FRANCO IBONES DE ANAYET

V CONCURS DE FOTOGRAFIA 2019

fundació Territori i natura

7 i 8 de setembre de 2019 – Les...

24 març, 2019 Comentaris tancats a CELEBREM EL 38È ANIVERSARI AMB UN TAPABOQUES. PROPERA ACTIVITAT

CELEBREM EL 38È ANIVERSARI AMB UN TAPABOQUES.

Disseny mapa-foto 2

Amb un tapaboques (braga de cuello o Buff) volem celebrar el nostre 38è aniversari amb tots les sòcies i socis.

Hem realitzat un disseny on hem incorporat diferents motius que defineix el Centre Excursionista d’Abrera i que ens identifica amb el nostre origen i amb el nostre esport.

Abrera 1914Primerament hem incorporat un mapa d’Abrera a escala 1:25.000 de l’any 1918. És una còpia manuscrita d’una de les minutes de més de quatre-cents municipis de Catalunya corresponents a l’aixecament del Mapa de España . Les còpies a mà les va encarregar entre 1914 i 1936 el Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya, per a utilitzar-les com a base del Mapa Geogràfic de Catalunya. Abrera era un territori despoblat amb masos disseminats i unes petites agrupacions a El Rebato, al carrer Major i a El Suro. La població total no arribava a 300 persones (un comboi de tren).

Sobre aquest mapa incorporem el anagrama tradicional del Centre on s’ajunten les lletres C, E i A amb la nou logo que vem actualitzar l’any 2016 incorporant un sol radiant.

IMG_4583

 

També trobem una imatge al vespre de la zona de Tebes a Montserrat. Les Gorres, amb la Marinera i la Frígia i que passem cada vegada que pugem a Sant Jeroni. Montserrat és la nostra muntanya de referència on anàvem com una gran excursió ens els primers anys d’existència i a la que ens escapem avui dia per gaudir del paisatge i fer “cames”. Som una mica montserratins.

 

bandera

 

Una mica de colors vius amb la bandera d’Abrera, una bandera creada per en Quim Barnet el 1991 dins  un concurs de propostes i que simbolitza el nostre territori en color verd, dividit en dues zones per el riu Llobregat en blau, Abrera i Vilalba.  

Es va incorporar l’arbre (pomera?) que tradicionalment ha estat en els escuts de la nostra vila.

 

..I com no, unes petjades, petjades que aquest Centre Excursionista d’Abrera en 38è anys d’existència ha fet a milions per tots els continents del món.

 

 

 senyeraAcabem amb la senyera, la bandera de Catalunya i que té un origen medieval, emblema dels comtes de Barcelona i que apareix per primera vegada en un escut del 1.150 en un segell del compte Berenguer IV. La llegenda popular que córrer és la de la sang en els dits de Guifré el Pelós, però no disposem ni de textos narrant-lo, ni menys fotografies.

Acabada l’explicació, ja el podeu passar a recollir pel Centre tots els dimecres de 20 a 21 hores o l’anirem repartim a les diferents activitats que es realitzin.

Comments are closed.