Monistrol de Montserrat 18 08 2016 Turistas Turismo visitando el monestir monasterio de Montserrat Mal dia coincidiendo con el dia de huelga del cremallera y los funiculares Pocos autocares subieron la montana sagrada Foto JOSEP GARCIA

SOM ELS EXCURSIONISTES UN PERILL PER A MONTSERRAT?

CEA (79)

EXCURSIONS #joemquedoaprop

11 juliol, 2020 Comentaris tancats a VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA PROPERA ACTIVITAT

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

estiu-voluntaris_

El Centre Excursionista d’Abrera està adherit al programa del Voluntariat per la llengua (VxL).

En què consisteix aquest programa? Doncs és una eina per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència).

L’equip de professionals del VxL assigna la parella lingüística i  dona el suport que sigui necessari durant les trobades.

 

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 135.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

A causa de la COVID-19, es van haver de suspendre els actes públics del Voluntariat per la Llengua i les parelles lingüístiques que feien les trobades de forma presencial van haver de fer-ho en format virtual.

Durant aquests darrers temps de confinament, s’està impulsant, doncs, la creació de parelles lingüístiques, però en la modalitat virtual. En el cas d’Abrera, cal trobar, voluntaris i aprenents que s’animin a formar part d’una parella lingüística practicant, una vegada a la setmana, la conversa de forma virtual, per exemple, mitjançant videotrucades de Whatsapp, Zoom, Skype, etc. Si més endavant fos possible, podrien tornar al format convencional de les trobades presencials per fer les converses.

A Abrera el VxL es coordina des de l’Oficina de Català, situada al carrer dels Rosers, 1 (telèfon 937704732). Si alguna persona estigués interessada a ser voluntari/a lingüístic, o aprenent/a, contacteu amb de l’Oficina de Català d’Abrera: abrera@cpnl.cat.

estiu-voluntaris_

 

 

Comments are closed.